reede, 17. jaanuar 2014

JOONISTUSVÕISTLUSE TAGASISIDE

MEIE KLASS OSALES KA SELLEL JOONISTUSVÕISTLUSEL
“Lapsele on peret vaja nagu süüa või juua. Kas kõik saavad aru kui suur rikkus on pere? Inimesed mõtlevad pidevalt sellest, kuidas rohkem raha saada. Kuidas uhkeid asju osta, aga me ei vaja televiisorit nii palju kui peret. Peres hoitakse üksteist ja me vajame seda, et meil oleks hea elada, et meil oleks kellegagi rääkida, kes pakuks tuge ja lohutust. Kui me ostame kalli televiisori ja ütleme, et too on kõige parem asi elus, siis minu arust me eksiksime – kui palju näiteks televiisor sind kallistab või lohutab?”
Nii kirjutas meile üks loomekonkursi “Miks ma vajan perekonda?” osaleja. Ühtekokku laekus meile üle 900 erineva töö kõigist Eesti maakondadest! Käesoleva nädala alguses, 13. jaanuaril kogunes konkursi žürii, et heita esimene põhjalik pilk esitatud esseedele, joonistustele, filmiklippidele, koomiksitele, luuletustele…

Kuna meieni on jõudnud suur hulk laste arvamusi seoses perekonna rolliga ning kus on kajastatud ka ühiskonnaprobleeme, murekohti, igatsusi kui ka rohkelt armastust ja soojust, mis perekond pakub, siis oleks patt neid töid vaid endale hoida. Sotsiaalministeeriumiga antud teemast rääkides, tekkis sealt poolt kohe suur huvi antud teema vastu ning soov laste töid just oma majas ka laiemalt nähtavaks teha. Seetõttu oleme planeerinud parimaid  tunnustada koos näituse avamisega, mis leiab aset reedel, 21. veebruaril (kellaaeg täpsustamisel). Näituse avamisel on lubanud osaleda ka sotsiaaminister Taavi Rõivas. Oodatud on kõik huvilised!
Žürii töö aga jätkub ning uuesti kogunetakse 27. jaanuaril, mil tehakse ka valik tööde osas. Näituse täpsemad detailid saadan esimesel võimalusel. Samuti tööde hulga ning nimekirja, mis ministeeriumi üles lähevad. Kui teil on selles osas kommentaare, siis need on enam kui oodatud.
Jooksvalt jagame infot ka oma kodulehel www.huvikaitse.ee ning Koja Facebooki lehel www.facebook.com/huvikaitse.
Aitäh kõikidele lastele, kes oma mõtted meile teatavaks tegid ja loomulikult suur kummardus juhendajatele, kes info lasteni viisid ning mõtete paberile panekut toetasid. Aitäh!
Palun käesolevat informatsiooni jagada ka teiste asjaosalistega. Samuti vabandan kui kellelegi see kiri mitmekordselt postkasti saabub.
Küsimuste korral võtke julgelt ühendust!
Parimate soovidega,

Reili Rand
MTÜ Lapse Huvikaitse Koda
Tegevjuht
E-mail: reili.rand@huvikaitse.ee